'Buro de Ville architecten
Over ons

Over ons

Wij geloven in de kracht van architectuur. Architectuur kan waarde toevoegen aan de beleving van wonen, werken en de omgeving. Wij geloven in ontwerpen die verder gaan dan esthetiek alleen. Ontwerpen die duurzaam en effectief zijn. Ontwerpen die de uitdagingen van de 21ste eeuw aangaan. Opdrachtgevers worden aan de hand genomen tijdens het proces van initiatief tot en met oplevering. Sturend in plaats van volgend, maar altijd met veel aandacht voor de uiteindelijke gebruiker.

Wij maken gebouwen en ruimten die mensen verbinden. Gebouwen die inspireren. Ruimten die comfortabel zijn.

Welkom bij buro de ville!

Onze diensten

Veghelse-Dijk-21-07-2020-53_1.jpg

Ons Team

 • Lieke Smets - Office manager - Buro de Ville Lieke Smets - Office manager - Buro de Ville

  Lieke Smets

  Office manager

  email
 • Chiem Boons - Junior Architect - Buro de Ville Chiem Boons - Junior Architect - Buro de Ville

  Chiem Boons

  Junior Architect

  email
 • Jeroen Klijn - Architect - Buro de Ville Jeroen Klijn - Architect - Buro de Ville

  Jeroen Klijn

  Architect / Eigenaar

  email
 • Sjef Vugts - Bouwkundig ingenieur - Buro de Ville Sjef Vugts - Bouwkundig ingenieur - Buro de Ville

  Sjef Vugts

  Bouwkundig ingenieur / Eigenaar

  email
 • Bas Broeders - Bouwkundig ingenieur - Buro de Ville Bas Broeders - Bouwkundig ingenieur - Buro de Ville

  Bas Broeders

  Bouwkundig ingenieur / Eigenaar

  email
 • Mathia Kuijpers - Bouwkundig ingenieur - Buro de Ville Mathia Kuijpers - Bouwkundig ingenieur - Buro de Ville

  Mathia Kuijpers

  Bouwkundig ingenieur

  email
 • Boyke Kooijmans - Architect - Buro de Ville Boyke Kooijmans - Architect - Buro de Ville

  Boyke Kooijmans

  Architect / Eigenaar

  email

Onze werkwijze

Om tot een succesvol project te komen, doorlopen we verschillende fases in het ontwerpproces. Van ontwikkeling tot realisatie, wij  begeleiden je stap voor stap door het hele proces. Door onze jarenlange ervaring zorgen we voor een efficiente en enthousiaste aanpak, waarbij we streven naar kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid.

3G1A0742.JPG
01
koffievrij.png

Kennismaking

Het begint hier. Met een persoonlijke kennismaking. Op kantoor of op locatie. We willen onze klanten leren kennen en begrijpen wat hun visie en doelstellingen zijn voor hun project. Om er samen achter te komen wat de essentie is van de vraagstelling. Op basis daarvan kunnen wij een passend ontwerp creëren dat voldoet aan alle wensen.    

02
werkwijze-test-02.jpg

Ontwerpfase

In de ontwerpfase maken we gebruik van ons creatieve vermogen en technische kennis om een ontwerp te creëren dat zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is. We houden rekening met de omgeving, de lokale cultuur en de meest recente bouw-ontwikkelingen om tot een ontwerp te komen dat past bij de context van het project.

Van de eerste schetsen tot een gedetailleerd ontwerpmodel, wij nemen onze klanten stap voor stap mee in dit intiensieve maar vooral leuke proces. 

03
werkwijze-test-04.jpg

Bouwvoorbereiding

Techniek speelt een enorm belangrijke rol in het proces. Onze ingenieurs zijn all-round opgeleid om onze ontwerpen tot in detail uit te werken, zodat we er zeker van zijn dat ze functioneel en duurzaam zijn. We werken samen met specialisten op het gebied van constructie, installaties en andere technische aspecten om ervoor te zorgen dat ons ontwerp voldoet aan alle technische eisen. 

Het ontwerp moet maakbaar zijn, dus kostentechnisch ook haalbaar. Daarom begeleiden en ondersteunen wij indien gewenst het gehele proces van aanbesteding, prijs- en contractvorming.   

04
helm.webp

Bouwbegeleiding

Tijdens de bouwbegeleiding houden we toezicht op de bouwactiviteiten en zorgen we ervoor dat het project wordt gebouwd volgens de specificaties en het ontwerp. We communiceren regelmatig met onze klanten en de aannemers om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt en eventuele problemen tijdig worden opgelost.

Onze geschiedenis

Echthetty_HR-7470.jpg

1982-1996

Gebroeders Broeders

De tweelingbroers Ton en Ad Broeders starten begin jaren '80 naast hun reguliere werk het bouwkundig bureau Gebr. Broeders. Vanuit hun bouwkundige achtergrond en interesse, hun persoonlijke en dienstbare opstelling, werken ze gedurende deze jaren aan diverse opdrachten voor zowel particulieren en (agrarische) bedrijven.  

De nadruk van de opdrachten ligt op het ontwerp van verbouwingen, traditionele vrijstaande woningen en stallen en bedrijfsruimten. Ook het werk van Ton als pionier in de prefab houtskeletbouw zorgt voor groei van de werkzaamheden, de klantenkring en het werkgebied breidt zich als een olievlek uit. 

1996-2004

Familiebedrijf

Werken zij in het begin nog vanuit de zolderkamer, later wordt in Hilvarenbeek een groot bijgebouw gereed gemaakt als kantoor aan huis. In deze periode groeit het bureau ook uit van een tweemanschap tot een bedrijf met personeel. Eerst komt Sjef in dienst van het bureau, later worden ook Bas (zoon) en Jeroen (schoonzoon) tijdens hun studie in deeltijd actief in het bureau. Met de latere toevoeging van nog drie werknemers begint het familiebedrijf serieus vorm te krijgen.  

Ook de aard van de werkzaamheden verandert. Meer dan voorheen worden opdrachtgevers aan de hand genomen tijdens het proces van initiatief tot en met oplevering. Sturend in plaats van volgend, maar nog altijd met veel aandacht voor de opdrachtgever. De projecten worden in de loop der jaren ook steeds complexer, onder andere op het gebied van combinatie van functies en locatie.

2004-2008

Bureau Broeders Ontwerp & Bouwkunde

Zoals het in een goed familiebedrijf hoort, wordt al tijdig nagedacht over de toekomst van het bureau. Sjef, Bas en Jeroen geven aan de handschoen op te nemen en willen het bureau graag omvormen naar een bedrijf dat klaar is voor de toekomst. 

De periode 2004-2008 kan worden gezien als overgangsperiode. De structuur wordt gereed gemaakt, de naam verandert in Bureau Broeders Ontwerp en Bouwkunde BV en ook verhuist het bedrijf vanuit Hilvarenbeek naar het Oranjeplein in Loon op Zand. 

Tijdens dit proces wordt verder gebouwd aan de basis van het bureau, het juiste team van mensen om het werk op een goede manier invulling te geven. In 2006 komt Boyke via Jeroen ook in dienst bij Bureau Broeders en maart 2008 wordt de overdracht bekrachtigd. Het bureau is klaar voor de verdere groei en Ad en Ton kunnen in een vrije adviserende rol gelijkmatig gaan afbouwen. 

2008-2016

'Specials'

Ondanks de onstuimige marktsituatie in deze periode, maakt het bureau een stabiele inhoudelijke groei door. De nadruk van de opdrachten verschuift steeds meer van standaard werk naar het speciale segment. Complexe (stedelijke) context, maar ook de high-end klant daagt het bureau uit om effectieve maatwerk oplossingen te ontwerpen en engineeren. 

Vanuit het netwerk van ontwikkelaars en beleggers komt ook steeds vaker de open vraag mee te denken over de invulling van locaties. Vaak weet het team hierin doeltreffende concepten te leveren of vraag en aanbod binnen ons netwerk met elkaar te verbinden. Inmiddels is het bureau betrokken bij de realisatie van enkele grotere stedelijke woongebouwen, kleine gebiedsontwikkelingen en bijzondere vrijstaande woningen. Naast de puur bouwkundige opgave ontzorgen we ook steeds vaker de ruimtelijke procedures. Deze focus op het speciale segment en de diversiteit in opdrachten is een bewuste keuze. Het houdt ons dicht bij de motivatie waardoor we ooit voor ons mooie vak hebben gekozen. 

2016-2023

Splitsing

Na een dienstverband van ca 10 jaar wordt gezamenlijk besloten dat Boyke zijn eigen weg gaat als zelfstandig architect. Dit verlangen dat al langer speelde moet de ruimte krijgen. Als Boyke Kooijmans Architect start hij vanuit ’s Hertogenbosch zijn eigen architectenpraktijk en bouwt zijn netwerk verder uit. De samenwerking tussen Boyke en Bureau Broeders blijft in deze periode intensief. 

Binnen het bureau wordt de positie van Boyke op verschillende manieren ingevuld. Eerst met assistent ontwerpers, later met (junior) architecten. Ook wordt er een ondersteunende rol permanent ingevuld. Ten gevolge van deze verschuivingen in het team vindt er ook een gewenste verjonging en diversifiëring van het bureau plaats.  

Het netwerk van opdrachtgevers brengt zowel Boyke als het bureau ook gedurende deze periode weer in contact met mooie opgaves en kansen. Hierdoor ontstaat voor beiden de noodzaak om door te groeien. Uiteindelijk wordt gezamenlijk besloten de natuurlijke balans te herstellen en onze samenwerking te herijken. 

2023-heden

Fusie

De bladzijde slaat om naar het volgende hoofdstuk in onze geschiedenis, Bureau Broeders Ontwerp en Bouwkunde BV en Boyke Kooijmans Architect fuseren tot:

buro de ville | architecten van hier !  

Samen met haar opdrachtgevers zet het buro zich graag in voor maatwerk oplossingen voor speciale plekken in de stad, het dorp en op het land. Wij komen van daar. Het begint hier. 

Wij zijn er voor jou

We nemen graag de tijd voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek over de mogelijkheden.

Contact