'Buro de Ville architecten
Woningen K

Woningen K Loon op Zand

Voor één van onze gewaardeerde vaste opdrachtgevers heeft buro de ville | architecten van hier lange tijd gewerkt aan de realisatie van levensloopbestendige woningen aan de Kasteelweide in Loon op Zand. Een verrommelde achterkant in het dorpscentrum is getransformeerd van vervallen bedrijfsruimte tot een passend woonblok in het groen met zicht óp en gepaste afstand tót het Witte Kasteel. 

Gelegen op de meest gevoelige plek van Loon op Zand, tegenover het Witte Kasteel en aan het rijks monumentaal beschermd landgoed het Witte Kasteel, zijn in de conceptontwikkeling vele aspecten en daarmee ook instanties de revue gepasseerd. In actieve samenwerking met onze opdrachtgever zijn we via aanvankelijke weerstand tegen het plan uiteindelijk tot ieders tevredenheid gekomen tot een fraai resultaat. 

Projectlocatie: Loon op Zand | Aannemer: Aannemingsbedrijf De Wit Drunen | Fotografie: Joris Hoogstede

Dit heeft geleid tot de realisatie van geschakelde woningen in een tijdloze ambachtelijke architectuur. Naast de zorgvuldige inpassing op een historische plek in het hart van het dorp, speelde ook de ligging, bereikbaarheid en parkeerbehoefte een belangrijke rol in het ontwerpproces. Het plan is uitgewerkt met zeer uiteenlopende woontypologieën en is voorzien van een volwaardige stallingsgarage in een kelder toegankelijk via een hellingbaan. De woningen hebben allen een dubbele voor-achterzijde oriëntatie waardoor er ook veel aandacht is besteed aan verblijfskwaliteit, relatie met omgeving en privacy. We vinden het fijn dat de bewoners zich thuis voelen op de mooie plek. 

Wij zijn er voor jou

We nemen graag de tijd voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek over de mogelijkheden.

Contact